pondělí 3. listopadu 2008

Koncert v Akropoli

Včera to proběhlo. Náš první opravdový koncert (když nebudu počítat ty dva u Fousků, který byly spíš typu přátelské hudební setkání v hospodě :)).
Ve 12 jsme měly s holkama sraz na Hlaváku, šly si koupit narychlo oběd do mekáče pekáče a pádili do Akropole, kde už na nás čekala Efka s bicíma a klávesama.
I přes docela velkou promoakci (rozdávání letáků v metru a na školách) přilo docela málo lidí. Před námi vystopovalo Neomluvené divadlo. Revizor v jejich podání se nám líbil, takže škoda pro ty, co nepřišli.
Nám udělaly fanoušky naši známí a přátelé, takže jsme hráli skoro v dalo by se říct rodinném prostředí :D Pár cizích posluchačů taky přišlo.
První "facku" jsme dostali, když jsme stavěli podium a bylo nám na místě řečeno, že jsme si měli přinést vlastní aparaturu, jako komba nebo odposlechy, kabely a tak (a před tim nám to nikdo neřek!). Přišly jsme si trochu trapně, ale naštěstí nás zachránili kluci z kapely Fidelity, tímto jim proto děkujeme a jsme jim zavázány :)) Zkouška zvuku pak proběhla docela v pohodě. A pak už všechno letělo jak střela. Ani jsme se nenadály a už nás vítala na podiu uvaděčka. A hrajem. Většina písniček se nám vydařila, až na poslední dvě asi, kde se nám rozladila kytara...Ale stane se že? My si to jako "neprofesionálové" můžeme dovolit :D Myslim, že jsme si to náležitě užili a v celku to nebylo vůbec špatný. Byly jsme pochváleny, dokonce nám hodili na podium růže. Tímto děkujem našim "sklaním fans" za podporu :))
Po nás hrály Fidelity, moravská kapela Na všechny 4 (která přivezla dokonce vína a chtěla je házet do publika, které bylo bohužel značně prořídlé). Myslim, že je škoda, že lidi chodí jen na komerční záležitosti, protože i neznámý kapely (a je jich spousta!) hraje často líp a kvalitněji. Nejvíc lidí přišlo klasicky na vycházející hvězy - kapelu Airfare.
Večer skončil hezky, pokecem s kamarádama - fanouškama :D a pivkem v ruce. Snad se nám poštěstí ještě někdy hrát na tak dobrym místě, třeba zas v Praze.
Ale můžete se těšit na nadcházející akci 14.11 v Popovicích! Zveme všechny na Socku od osmi hodin začínáme :)

Žádné komentáře: